-
De Late Selection is een een blend van Sauvignon Blanc, Ugni Blanc en Colombard, met zo'n 30 gram natuurlijk restsuiker, welke voor 100% tot stand komt door de druiven zo laat mogelijk te plukken. De wijn heeft naast het zoetje ook voldoende frisheid om te dienen als aperitief, of bij patés en terrines van bijvoorbeeld eend of gans. Ook past deze wijn perfect bij fruitdesserts of sorbetijs.
-
Domaine de Targuerie blanc is een biologisch gecertificeerde witte Gascogne, gemaakt van de druiven Colombard en Ugni Blanc. De wijnen van dit domein werden vroeger gebruikt voor wellicht Lurton's bekendste Gascogne wijn: Fumée Blanche. Echter de wijn van Domaine de Targuerie presteert jaarlijks zo goed dat ze er sinds kort een eigen Domaine-wijn van maken. De wijn is loepzuiver en aromatisch en heeft blind in de neus iets weg van een Sauvignon blanc, wat het overigens niet is. Met deze wijn geeft Francois Lurton zijn visitekaartje af. Een voorbeeld voor vele grote Gascognehuizen, aangezien bij deze wijn kwaliteit voorop staat.
-
Helder lichtgele kleur met delicate aroma’s van mandarijn, sinaasappel, appel en tropisch fruit. Van de cuvée krijgt 30% een houtrijping gedurende vier maanden. Dit geeft de wijn een zachte, vriendelijke smaak met een lichte houttoets waarin tonen van vanille en zelfs bloemenhoning te herkennen zijn.
-
De Bacco in Toscana Toscana Rosso IGT van Guado al Melo schittert dieppaars in het glas. Hij heeft een vol en intens bouquet van zwarte bessen, pruimen en zwarte kersen, aangevuld met balsamico en kruidige tonen. In de mond is hij verrukkelijk met een aangename zuurgraad, rijke en evenwichtige tannines en een mooie frisheid.
-
Folonari Valpolicella Ripasso is een uitstekende rode wijn uit de Valpolicella-regio in Noord-Italië, geproduceerd door Folonari, een bekend wijnhuis met een lange traditie. Gemaakt van een blend van inheemse druivenrassen, zoals Corvina, Rondinella en Molinara, ondergaat deze wijn een tweede gisting op de restanten van de Amarone-productie, wat resulteert in een diepere concentratie van smaken en aroma's.
-
Deze Anjou Rouge, La Bête Noire, is de luxere cuvée van de twee rode cabernet franc wijnen. De blend bestaat uit 75% cabernet franc en 25% cabernet sauvignon. De frisheid blijft de kern, maar er is meer vulling en diepgang. Heel zuiver rood en zwart fruit, met frambozen en zwarte bessen. In de mond is de wijn fris en enigszins romig. In de finale proef je het kenmerkende laurierdropje. De wijn blijft lang na.
-
Rebsorten: Riesling und Bacchus und Muskateller Ein Schaumwein mit zitronengelber Farbe sowie aufschäumender, nachhaltig perlender Kohlensäure. Die Nase ist zartfruchtig mit Aromen von Granny Smith, weißen Pfirsich, Ingwer und Limette. Am Gaumen angenehm spritzig und feinperlig. Die feine Süße untermalt die Fruchtaromen, die frische Säure in Verbindung mit der feinen Kohlensäure sowie dem leichten Alkoholgehalt sorgt für ein spritzig, unbeschwertes Trinkvergnügen.
-
Stevig houtgerijpte Chardonnay met rijke fruitaroma’s. Deze vettige en rijke stijl Chardonnay staat garant voor een glimlach op het gezicht van iedere liefhebber van Californisch Chardonnay. In geur tonen van toost, rijpe banaan en tropisch fruit. De vettigheid in de smaak combineert perfect bij gerechten met een room- of botersaus en vette vis.