-
Dieprode kleur met aroma�s pruimenjam, tabak en eennuance van zoethout. Volle harmonieuze smaak in de mond. Na de oogst ondergaan de druiven het inwekingproces van de schillen, dit gebeurt onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden op rvs tanks voor 2 weken. Na het vergistingproces rijpt de wijn voor 24 maanden op eikenhouten fusten van Franse origine.
-
De druiven worden vroeg in de ochtend met de hand geoogst en apart gevinifieerd. De wijn heeft een intense en complexe geur van zondoorstoofde kersen, gedroogde pruimen, chocolade en vanille. De smaak is vol en soepel met plezierige aroma�s van zeer rijp fruit en kruiden, balsamico en een hint van amandelen.
-
Indringende aroma’ s van rijp fruit zoals gedroogde pruimen, zwarte- en blauwe bessen. Het boeket wordt verder verrijkt met gekonfijt fruit, chocolade, vanille en geroosterde hazelnoten. In de rijke smaak zijn de tannines perfect geïntegreerd en perfect in balans met de frisse elementen waardoor de wijn zeer complex wordt.
-
Diepe, intense en heldere robijnrode kleur. Mooie tonen van zwart rijp fruit, vermengd met delicate aroma's van koffie, zwarte peper, kokosnoot en drop. Romige, zachte en vriendelijke wijn met fijne tannines, een goede complexiteit en een uitgebalanceerde zuurgraad. De rijping in Franse vaten geeft de wijn een extra complexiteit en elegantie.
-
Neus: Rijp zwart fruit met lichte vanilletoets. Mond: Dit is één van mijn absolute toppers qua prijs-kwaliteit uit 2014. Deze cru heeft een magnifieke zachte en rijpe aanzet, een mooie structuur die heel goed gevuld is met rijpe, elegante en verfijnde zwarte fruitsmaken. Ook de afdronk zit vol van het zachte, rijpe fruit en heeft ook een tikje reglisse. Het geheel is zo mooi, dat het vraagt naar nog een slokje. Het is opmerkelijk hoe mooi de St. Estèphe wijnen zijn dit jaar.
-
De druiven worden met de hand geplukt en zijn afkomstig van tien jaar oude stokken. Na fermentatie ondergaat 50% van de cuv�e zes maanden lang een houtrijping op Franse eiken vaten. Een intrigerende paarsrode kleur straalt uit het glas. De geur is intens dankzij aroma's van rood fruit met peper en cassis. Stevige structuur, ronde tannines met vanille en zwaar getoaste tonen.
-
Diep paarsrode kleur kleurt het glas. Een elegante en complexe geur van pruimen, zwarte- en rode bessen met verfijnde kruiden en houttoets. Het volle rijpe fruit in de smaak is zeer verleidelijk en worden ondersteund door aangename zachte tannines. De afdronk is lang en intens dankzij de houtrijping met tonen van mokka en vanille.
-
Intens rode kleur, met in de neus tonen van munt, chocolade en laurier. De smaak is zowel geconcentreerd als zacht, met zijdezachte en aanhoudende tannines en een lange afdronk. Na de handmatige oogst worden de druiven van de Cabernet Sauvignon en Carmen�re afzonderlijk gefermenteerd, in roestvrijstalen tanks of in Franse eikenhouten vaten. De koude maceratie voorafgaand aan de gisting duurde drie tot vijf dagen en was bedoeld om de aromatische componenten van de druiven volledig te benutten. Na de gisting rijpt de wijn voor 12 maanden in grote, Franse eikenhouten vaten (225 liter), daarna nog eens 12 maanden op fles.
-
Voor het oog is de wijn gekleurd - aanvankelijk karmozijnrood, daarna met de jaren overgaand in de richting van donkere robijn. In de neus biedt het aanvankelijk een mand met klein rood en zwart fruit (aardbei, kers, zwarte bes, bosbes) dat later evolueert naar gekookte pruimen, peperige tonen en tonen van dier, kreupelhout, mos en paddenstoel. Het is levendig en gestructureerd in de mond met een goed afgeronde en soepele ruggengraat. Tannines en fruit gaan hand in hand. Deze wijn heeft volume en vruchtvlees.
-
Intens robijnrode kleur. Fruitige elementen maken zich los in het glas van bosbessen en kersen maar ook kruidige tonen van amandel en zoethout. In de smaak ervaart men een stevig mondgevoel met frisse fruittonen en een zachte tanninestructuur. In de lange afdronk een zeer aangenaam smakend bittertje.
-
Vroeg in de ochtend, het meest koele moment van de dag, worden de druiven met de hand geplukt om zoveel mogelijk frisheid in de druif te bewaren. De neus verrijkt zich met een boeket van rijp rood fruit met tonen van peper, vanille en Mediterrane kruiden. De smaak is zeer geconcentreerd met rijke aroma�s van drop en klein zwart fruit gevolgd door een aangenaam filmende afdronk die lang nablijft.
-
De kleine broer van de Amarone. Deze wijn biedt in de geur mooie frisse en fruitige tonen van rode en zwarte kersen. De smaak is eveneens rijk aan deze heerlijke fruitigheden en eindigt met een verfrissende afdronk. Drink dit kleine broertje vooral licht gekoeld dan zal hij zeker niet teleurstellen.
-
Kersenrood van kleur met behoud van violette tonen. De neus is complex en benadrukt zwart fruit en bloemige, Balsamico- en scrub-tonen. Het roept sterk de typischheid van het gebied op door zijn bloemige tonen levendige zuurgraad, het resultaat van de hoogte waarop deze oude wijngaarden zich bevinden tussen de bergen van het Castiliaanse plateau.