-
Na de eerste vergisting vindt de tweede vergisting van champagne plaats in de fles. De wijn heeft na de eerste vergisting nog geen bubbeltjes en wordt in de fles gestopt samen met gistcellen en suiker. Hierdoor begint de tweede vergisting die ongeveer 3 weken duurt, de suikers worden omgezet in alcohol en koolzuur. Daarna hebben de gistcellen nog steeds een functie genaamd �autolyse� waarbij de dode gistcellen in contact zijn met de champagne. Dit effect geeft het aroma van vers brood. De Castellane Champagnes rijpen voor 24 maanden op fles.
-
Rijke fruitaroma’s van pompelmoes en rijp tropisch fruit. Op de achtergrond wat tonen van vanille, caramel en een vleugje eik. In de mond een soepele en rijke smaak met passievruchten, fijne frisse elementen van citrusfruit zonder harde zuren. Heel apart en verleidelijk lekker. Dit is een buitengewoon elegante en zeer rijke witte wijn met een verkwikkend fris en aantrekkelijk karakter.
-
De geur is uitermate charmant met heerlijke tonen van vanille, exotische vruchten en een vleugje boter. Zeer smaakvolle en ronde wijn met een aangename vettigheid maar zeker niet log. De afdronk is verrassend lang, lichtkruidig met een terugkomende houttoets. Een lekkere sappige wijn zonder storende factoren die vooral lekker doordrinkt.
-
Levendige aroma’s van citrus fruit, grapefruit en tonen van tropisch fruit. De smaak is tintelend fris met een heerlijke citrus en tropisch karakter zoals citroen, appels, perzik en mango. Levendige aroma’s van citrus fruit, grapefruit en tonen van tropisch fruit. De smaak is tintelend fris met een heerlijke citrus en tropisch karakter zoals citroen, appels, perzik en mango. Levendige aroma’s van citrus fruit, grapefruit en tonen van tropisch fruit. De smaak is tintelend fris met een heerlijke citrus en tropisch karakter zoals citroen, appels, perzik en mango.
-
Intens goudgele kleur, een aanhoudende subtiele stroom van kleine bubbels ontstijgen uit het glas omhoog. De geur is zeer complex met een subiel parfum van bloemen, korstdeeg, vanille, wit fruit en kruiden. Door het langdurig verblijf in de kelders heeft de smaak zich mooi ontwikkeld waarin het hout prachtig is geïntegreerd met het fruit. Zeer indrukwekkende wijn met een langdurige afdronk.
-
Een bijzonder aromatisch profiel van Mediterraanse aroma’s met o.a. meidoorn en lindebloesem en de fruitige geuren van peer en abrikoos aangevuld met een toets van citroen en meloen. De smaak is zeer verfijnd en bezit een prachtige balans in rijp exotisch fruit en een knisperende frisheid met een aangename kruidige toets van amandelen. De afdronk is zeer verleidelijk en houdt lang aan
-
De kleur is prachtig goudgeel met in de geur subtiele aroma’s van citrusfruit, kweepeer en ananas gevolgd door vanille en geroosterd brood. Fris en vol van smaak, levendig met een intense lange afdronk. De eerste 3 jaar na oogstjaar zal het tropisch fruit domineren daarna ontwikkeld de wijn meer mineraliteit en tonen van boterbabbelaars.
-
Prachtige neus met tropische elementen van perzik, abrikoos en peer. Dan ontvouwt de wijn zich verder met tonen van bloemenhoning, kiezel, abrikoos en rode grapefruit. De smaak is vol met aanvullende aroma's van perzik en citrus en de nauwlijks merkbare zoetigheid is mooi geïntegreerd. Een fijne zachte afdronk met veel mineraliteit blijft de mond verrassen
-
De druiven vergisten in druktanks tot het gewenste alcohol 5% heeft bereikt (parzialmento fermentato). Vervolgens wordt de gisting gestopt door te koelen naar 0°C waarna een strenge filtratie plaatsvindt. Onder druk wordt de wijn gebotteld waardoor de wijn licht mousserend blijft in de fles. De wijn biedt het typische kenmerk van muskaat met overrijpe appel en abrikoos. De smaak is mild en vriendelijk met een aangename frisheid in de afdronk.
-
Diep robijnrode kleur. Complexe geuren van zwarte kersen, tabak en specerijen. Rijke tonen van fruit en een vanille hint in de afdronk. Na de selectieve, handmatige oogst worden schillen ingeweekt onder lage temperatuur om aroma�s te onttrekken. Gevolgd door een natuurlijke vergisting met wilde gisten om complexiteit op te bouwen. Na het persen rijpt de wijn voor 9 maanden op eikenhouten fusten.