-
De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. LBV wijnen blijven langer op vat dan Vintage Ports, maar zijn wel ports van ��n oogstjaar. LBV's worden gebotteld tussen het 4e en 6e jaar na de oogst. LBV is een offici�le en gecontroleerde aanduiding. Net als bij Colheita moet bij LBV het oogstjaar �n het jaar van botteling op het etiket vermeld staan. LBV's zijn volle en krachtige ports die bij botteling op dronk zijn. Ze kunnen weliswaar enkele jaren op fles bewaard worden, maar zullen niet in kwaliteit toenemen. Diepe robijnrode kleur. Met aroma�s rood fruit, jam, zwarte bessen en cacao. Vol en rond met een frisse finish.
-
Stevig houtgerijpte Chardonnay met rijke fruitaroma’s. Deze vettige en rijke stijl Chardonnay staat garant voor een glimlach op het gezicht van iedere liefhebber van Californisch Chardonnay. In geur tonen van toost, rijpe banaan en tropisch fruit. De vettigheid in de smaak combineert perfect bij gerechten met een room- of botersaus en vette vis.
-
Prachtige neus met tropische elementen van perzik, abrikoos en peer. Dan ontvouwt de wijn zich verder met tonen van bloemenhoning, kiezel, abrikoos en rode grapefruit. De smaak is vol met aanvullende aroma's van perzik en citrus en de nauwlijks merkbare zoetigheid is mooi geïntegreerd. Een fijne zachte afdronk met veel mineraliteit blijft de mond verrassen
-
Diep robijnrode kleur. Complexe geuren van zwarte kersen, tabak en specerijen. Rijke tonen van fruit en een vanille hint in de afdronk. Na de selectieve, handmatige oogst worden schillen ingeweekt onder lage temperatuur om aroma�s te onttrekken. Gevolgd door een natuurlijke vergisting met wilde gisten om complexiteit op te bouwen. Na het persen rijpt de wijn voor 9 maanden op eikenhouten fusten.