-
De van oorsprong Bourgondische pinot noir voelt zich helemaal thuis in dit stukje van Zuid-Frankrijk. Deze wijn heeft een framboosrode kleur. In de neus lekker kersenfruit, naast een vleug zwoele kruiderij. De smaak is mondvullend en licht, onthult steeds meer rood fruit, ondersteund door fijne tannines.
-
Tweede wijn van Ch�teau Adaugusta. Een wijn met een veelbelovende fruitige neus van bramen, zwarte bessen en kersen. Dankzij de speciale behandeling van rijping op eikenhout heeft de wijn zijn mooie balans gekregen en zijn de tannines heerlijk zacht geworden. De wijn heeft een lange fruitige afdronk met een vleugje vanille.
-
Inktzwart en ondoorzichtig van kleur. Zeer opmerkelijk is de enorme diepgang en complexiteit in de neus met zwarte bessen, rijpe zwarte kersen, gedroogde pruimen en specerijen. Fruit voert de boventoon, voorbeeldige balans met een rijke smaak in fruit, sap, ronde tannines en fraaie zuren en waarin het houtgebruik subtiel aanwezig is. Indrukwekkend lange finale.
-
Na de eerste vergisting vindt de tweede vergisting van champagne plaats in de fles. De wijn heeft na de eerste vergisting nog geen bubbeltjes en wordt in de fles gestopt samen met gistcellen en suiker. Hierdoor begint de tweede vergisting die ongeveer 3 weken duurt, de suikers worden omgezet in alcohol en koolzuur. Daarna hebben de gistcellen nog steeds een functie genaamd �autolyse� waarbij de dode gistcellen in contact zijn met de champagne. Dit effect geeft het aroma van vers brood. De Castellane Champagnes rijpen voor 24 maanden op fles.
-
Levendige aroma’s van citrus fruit, grapefruit en tonen van tropisch fruit. De smaak is tintelend fris met een heerlijke citrus en tropisch karakter zoals citroen, appels, perzik en mango. Levendige aroma’s van citrus fruit, grapefruit en tonen van tropisch fruit. De smaak is tintelend fris met een heerlijke citrus en tropisch karakter zoals citroen, appels, perzik en mango. Levendige aroma’s van citrus fruit, grapefruit en tonen van tropisch fruit. De smaak is tintelend fris met een heerlijke citrus en tropisch karakter zoals citroen, appels, perzik en mango.
-
Intens goudgele kleur, een aanhoudende subtiele stroom van kleine bubbels ontstijgen uit het glas omhoog. De geur is zeer complex met een subiel parfum van bloemen, korstdeeg, vanille, wit fruit en kruiden. Door het langdurig verblijf in de kelders heeft de smaak zich mooi ontwikkeld waarin het hout prachtig is geïntegreerd met het fruit. Zeer indrukwekkende wijn met een langdurige afdronk.
-
Een bijzonder aromatisch profiel van Mediterraanse aroma’s met o.a. meidoorn en lindebloesem en de fruitige geuren van peer en abrikoos aangevuld met een toets van citroen en meloen. De smaak is zeer verfijnd en bezit een prachtige balans in rijp exotisch fruit en een knisperende frisheid met een aangename kruidige toets van amandelen. De afdronk is zeer verleidelijk en houdt lang aan
-
De kleur is prachtig goudgeel met in de geur subtiele aroma’s van citrusfruit, kweepeer en ananas gevolgd door vanille en geroosterd brood. Fris en vol van smaak, levendig met een intense lange afdronk. De eerste 3 jaar na oogstjaar zal het tropisch fruit domineren daarna ontwikkeld de wijn meer mineraliteit en tonen van boterbabbelaars.
-
Prachtige neus met tropische elementen van perzik, abrikoos en peer. Dan ontvouwt de wijn zich verder met tonen van bloemenhoning, kiezel, abrikoos en rode grapefruit. De smaak is vol met aanvullende aroma's van perzik en citrus en de nauwlijks merkbare zoetigheid is mooi geïntegreerd. Een fijne zachte afdronk met veel mineraliteit blijft de mond verrassen
-
De druiven vergisten in druktanks tot het gewenste alcohol 5% heeft bereikt (parzialmento fermentato). Vervolgens wordt de gisting gestopt door te koelen naar 0°C waarna een strenge filtratie plaatsvindt. Onder druk wordt de wijn gebotteld waardoor de wijn licht mousserend blijft in de fles. De wijn biedt het typische kenmerk van muskaat met overrijpe appel en abrikoos. De smaak is mild en vriendelijk met een aangename frisheid in de afdronk.
-
Diep robijnrode kleur. Complexe geuren van zwarte kersen, tabak en specerijen. Rijke tonen van fruit en een vanille hint in de afdronk. Na de selectieve, handmatige oogst worden schillen ingeweekt onder lage temperatuur om aroma�s te onttrekken. Gevolgd door een natuurlijke vergisting met wilde gisten om complexiteit op te bouwen. Na het persen rijpt de wijn voor 9 maanden op eikenhouten fusten.
-
Handgeplukte oogst. Traditionele gisting in eikenhouten vaten (30% nieuwe vaten). Rijping gedurende 12-14 maanden in kelder voor rijping, opgeslagen in vaten. Een indrukwekkende en complexe uitdrukking van amandelen, brood en honing met citroen op de achtergrond. Prachtige, rijke en complexe aanzet, gekenmerkt door precieze tonen van vers en gedroogd fruit, abrikozen en amandelen.
-
De aroma�s van deze wijn zijn zeer krachtig maar ook zeer verfijnd. Frisse elementen van citrus- en witfruit worden even later ingehaald door de volle aroma�s van boter en vanille. Een rijke smaak waar het fruit voorop staat, met een vettige structuur en een lichte toon van boterbabbelaars. Een uitstekende balans met een intens lange afdronk.
-
Strogele kleur met een groene zweem. Zeer aromatische wijn met geuren van tropisch fruit en specerijen zoals balsamico, venkel en pas gemaaid gras. De smaak is zeer rijk en heeft een mineralig karakter waarin steenfruit naar voren komt met tonen van steranijs en citrusfruit. De afdronk is intens en langdurig.