-
Chenin blanc met meer vulling en complexiteit, dat is de cuvée L'Oiseau Rare. Van een terroir met klei en schiste. Gedeeltelijke malo-lactique, rijping van 11 maanden op lie in 400L vaten. Houtinvloed is toch vrijwel afwezig in de wijn. Droge witte wijn met een breed smaakoppervlak. Iets 'vet' zeker ook. Wit fruit, mineralen, lengte. Geweldige eetwijn. Snoekbaars, romige Franse kazen.
-
Deze cuvée kenmerkt zich door de fruitige expressie van de druiven, rood fruit en zwarte bessen. Gerijpt in tanks en heeft daarom zeer zachte volle romige tannines, die geven de wijn een fluwelige indruk. Ook komt het fruit terug in de afdronk. De kracht van de wijn zit hem in het concentraat. Makkelijk maar niet vrijblijvend.
-
Als je lijdt aan slapeloosheid is het wellicht een idee om eerst een flesje Insomnia soldaat te maken. De kans dat je na de prestigewijn van Emil Bauer in uiterst prettige staat in dromenland belandt is groot. De Insomnia is een verrassend mooie Sauvignon Blanc met houtrijping. Complexe wijn met aroma's van citrusfruit, bloemen, kruisbessen en honing. Licht vettig in de mond, maar er is genoeg frisheid. Lange finale.
-
rachtig goudgele kleur met zeer subtiele en fijne bubbels. Complexe geur van appels met wat geroosterd brood en caramel. De smaak is eveneens complex maar vooral een mineralige stijl met citrusfruit, pruim en appel. Het gebruik van eikenhouten vaten maakt de wijn elegant met veel spanning doch wel jong en fris. De afdronk is rijk en verrassend door tonen van gebrande nootjes en broodgist. Een geweldige topwijn om solo van te genieten of als begeleider van verfijnde amuses.
-
Stevig houtgerijpte Chardonnay met rijke fruitaroma’s. Deze vettige en rijke stijl Chardonnay staat garant voor een glimlach op het gezicht van iedere liefhebber van Californisch Chardonnay. In geur tonen van toost, rijpe banaan en tropisch fruit. De vettigheid in de smaak combineert perfect bij gerechten met een room- of botersaus en vette vis.
-
Rebsorten: Riesling und Bacchus und Muskateller Ein Schaumwein mit zitronengelber Farbe sowie aufschäumender, nachhaltig perlender Kohlensäure. Die Nase ist zartfruchtig mit Aromen von Granny Smith, weißen Pfirsich, Ingwer und Limette. Am Gaumen angenehm spritzig und feinperlig. Die feine Süße untermalt die Fruchtaromen, die frische Säure in Verbindung mit der feinen Kohlensäure sowie dem leichten Alkoholgehalt sorgt für ein spritzig, unbeschwertes Trinkvergnügen.
-
Deze Anjou Rouge, La Bête Noire, is de luxere cuvée van de twee rode cabernet franc wijnen. De blend bestaat uit 75% cabernet franc en 25% cabernet sauvignon. De frisheid blijft de kern, maar er is meer vulling en diepgang. Heel zuiver rood en zwart fruit, met frambozen en zwarte bessen. In de mond is de wijn fris en enigszins romig. In de finale proef je het kenmerkende laurierdropje. De wijn blijft lang na.
-
Folonari Valpolicella Ripasso is een uitstekende rode wijn uit de Valpolicella-regio in Noord-Italië, geproduceerd door Folonari, een bekend wijnhuis met een lange traditie. Gemaakt van een blend van inheemse druivenrassen, zoals Corvina, Rondinella en Molinara, ondergaat deze wijn een tweede gisting op de restanten van de Amarone-productie, wat resulteert in een diepere concentratie van smaken en aroma's.
-
De Bacco in Toscana Toscana Rosso IGT van Guado al Melo schittert dieppaars in het glas. Hij heeft een vol en intens bouquet van zwarte bessen, pruimen en zwarte kersen, aangevuld met balsamico en kruidige tonen. In de mond is hij verrukkelijk met een aangename zuurgraad, rijke en evenwichtige tannines en een mooie frisheid.