-
De Bacco in Toscana Toscana Rosso IGT van Guado al Melo schittert dieppaars in het glas. Hij heeft een vol en intens bouquet van zwarte bessen, pruimen en zwarte kersen, aangevuld met balsamico en kruidige tonen. In de mond is hij verrukkelijk met een aangename zuurgraad, rijke en evenwichtige tannines en een mooie frisheid.
-
De Criseo Bolgheri Bianco DOC van Podere Guado al Melo glanst helder goudgeel in het glas. Elegant en helder in de neus, met aroma's van witte bloemen, citrusfruit, kruiden, een vleugje honing en zoet geel fruit. De minerale smaken ontwikkelen zich meer en meer met de jaren. Het gehemelte is vol, fris, perfect in balans tussen zuurgraad en structuur, warm en rond. De afdronk is lang, fruitig en aanhoudend.
-
Helderberg, de regio waar deze wijn gemaakt wordt, is het koelere gedeelte van Stellenbosch en daar wordt Syrah verbouwd die qua stijl meer lijkt op een noordelijke Rhône, dan op een nieuwe wereld Syrah/Shiraz. Met aroma's van zwart fruit en roze peper, en in de smaak een rijke structuur, past deze wijn perfect bij lamsvlees en wildgerechten.
-
Jasper Raats is van mening dat Sauvignon Blanc pas optimaal toch zijn recht komt als deze wat later dan gebruikelijk wordt geoogst. De Driefontein Blanc is een 100% Sauvignon Blanc, maar het wordt niet op het label vermeld, omdat de stijl a-typisch Sauvignon Blanc is. Exotische tonen en lichte houtopvoeding maken deze wijn een uniek.