-
De druiven vergisten in druktanks tot het gewenste alcohol 5% heeft bereikt (parzialmento fermentato). Vervolgens wordt de gisting gestopt door te koelen naar 0°C waarna een strenge filtratie plaatsvindt. Onder druk wordt de wijn gebotteld waardoor de wijn licht mousserend blijft in de fles. De wijn biedt het typische kenmerk van muskaat met overrijpe appel en abrikoos. De smaak is mild en vriendelijk met een aangename frisheid in de afdronk.
-
De druiven vergisten in druktanks tot het gewenste alcohol 5% heeft bereikt (parzialmento fermentato). Vervolgens wordt de gisting gestopt door te koelen naar 0�C waarna een strenge filtratie plaatsvindt. Onder druk wordt de wijn gebotteld waardoor de wijn licht mousserend blijft in de fles. De roze kleur wordt geleverd door de blauwe druif brachetto en levert ook de aroma�s van aardbeien en frambozen. De moscato druif levert de herkenbare muskaat en abrikoos aroma�s. De smaak is lieflijk, boeiend sappig en aangenaam zoet.
-
De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. Goudachtige kleur. Aroma�s van perzik, appel en honing. Zet zacht in met een frisse finale. In de afdronk tonen van gedroogd fruit.
-
De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. Diep robijnrode kleur. In de neus aroma�s van rode bessen, kersen en specerijen. Zachte smaak met veel rood fruit.
-
De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. Granaatrode kleur. Aroma�s van gedroogd fruit zoals krentjes, pruimen en kersen. Zet zacht in met tonen van noten, hout en gedroodg fruit.
-
Diepe, intense en heldere robijnrode kleur. Mooie tonen van zwart rijp fruit, vermengd met delicate aroma's van koffie, zwarte peper, kokosnoot en drop. Romige, zachte en vriendelijke wijn met fijne tannines, een goede complexiteit en een uitgebalanceerde zuurgraad. De rijping in Franse vaten geeft de wijn een extra complexiteit en elegantie.
-
De uitlopers van de Mont Ventoux zorgt voor een verkoelende factor in de druiven en dit staat garant voor een fruitig karakter. De wijn is een optimale presentatie van de huidige trend in rosé stijlen; vol, soepel, fruitig en licht kruidig. Dit smaakt naar meer! Druivenrassen: Cinsault 50%, Grenache 40%, Syrah 10%
-
Folonari Valpolicella Ripasso is een uitstekende rode wijn uit de Valpolicella-regio in Noord-Italië, geproduceerd door Folonari, een bekend wijnhuis met een lange traditie. Gemaakt van een blend van inheemse druivenrassen, zoals Corvina, Rondinella en Molinara, ondergaat deze wijn een tweede gisting op de restanten van de Amarone-productie, wat resulteert in een diepere concentratie van smaken en aroma's.
-
Deze Anjou Rouge, La Bête Noire, is de luxere cuvée van de twee rode cabernet franc wijnen. De blend bestaat uit 75% cabernet franc en 25% cabernet sauvignon. De frisheid blijft de kern, maar er is meer vulling en diepgang. Heel zuiver rood en zwart fruit, met frambozen en zwarte bessen. In de mond is de wijn fris en enigszins romig. In de finale proef je het kenmerkende laurierdropje. De wijn blijft lang na.
-
De kleine broer van de Amarone. Deze wijn biedt in de geur mooie frisse en fruitige tonen van rode en zwarte kersen. De smaak is eveneens rijk aan deze heerlijke fruitigheden en eindigt met een verfrissende afdronk. Drink dit kleine broertje vooral licht gekoeld dan zal hij zeker niet teleurstellen.
-
Een helder goudgele kleur met een groene zweem. De neus toont zijn duidelijke herkenbare aroma’s van appel, limoen, wilde bloemen en een hint van anijs. Een droge wijn met veel structuur, mineraliteit en kracht waar de smaak wederom die koele en frisse elementen bevat die uit het glas ontspringen. Een slanke doch complexe riesling met een mooi afdronk.
-
Deze cuvée kenmerkt zich door de fruitige expressie van de druiven, rood fruit en zwarte bessen. Gerijpt in tanks en heeft daarom zeer zachte volle romige tannines, die geven de wijn een fluwelige indruk. Ook komt het fruit terug in de afdronk. De kracht van de wijn zit hem in het concentraat. Makkelijk maar niet vrijblijvend.