-
Xyauyù Kioke heeft een diepe robijnrode, heldere kleur en geen schuimkraag. De geuren bevatten subtiele tonen van bessen, dadels en karamel, met een vleugje wierook. Bij het nippen komen de houtachtige en frisse tonen van de bessen naar voren, gecombineerd met een prachtig delicaat van harsachtige accenten en een vleugje umami. De afdronk is kruidachtig.
-
Ambachtelijk sap van 100% Hollandse appels Ambachtelijk sap van 100% Hollandse appels Ambachtelijk sap van 100% Hollandse appels Ambachtelijk sap van 100% Hollandse appels Ambachtelijk sap van 100% Hollandse appels Ambachtelijk sap van 100% Hollandse appels Ambachtelijk sap van 100% Hollandse appels schulp sap van 100% hollandse appels! proef het zelf
-
Door de korte schilweking verkrijgt deze port haar ros� kleur. De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. Diep ros� van kleur. Intens van geur met tonen van frambozen, aardbeien en snoepjes. Vol en zacht met een zoete toets.
-
De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. Granaatrode kleur. Aroma�s van gedroogd fruit zoals krentjes, pruimen en kersen. Zet zacht in met tonen van noten, hout en gedroodg fruit.
-
De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. Diep robijnrode kleur. In de neus aroma�s van rode bessen, kersen en specerijen. Zachte smaak met veel rood fruit.
-
De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. Goudachtige kleur. Aroma�s van perzik, appel en honing. Zet zacht in met een frisse finale. In de afdronk tonen van gedroogd fruit.
-
De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. Granaatrode kleur. Aroma�s van gedroogd fruit zoals krentjes, pruimen en kersen. Zet zacht in met tonen van noten, hout en gedroodg fruit.
-
De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. De Special Reserve is een bijzondere selectie van verschillende vaten Tawny port met een gemiddelde leeftijd van zeven jaar. De Special Reserve wordt niet gefilterd en onderstreept het belang van Tawny port binnen Calem Porto. De port is voller en intenser dan de meer toegankelijke Fine Tawny en biedt meer fruit dan in de notige 10 Years Old Tawny Port.
-
De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. Een van de bekendste blended ports is de aged tawny. De leeftijd wordt in het Engels op het etiket vermeld als 10, 20, 30 of 40 years old. Deze blends hebben dan gemiddeld de leeftijd die op het etiket staat. Aged tawny behoort tot de moeilijkste ports om te maken. Hij wordt samengesteld van ports uit verschillende oogstjaren en pas na jarenlange vatrijping geblend en gebotteld. Het begint met een selectie van wijnen na iedere oogst. Deze worden op vat gebracht en vervolgens telkens geproefd en uiteindelijk tot een perfecte port geblend. De kleur is granaatrood. Tonen van krenten, gedroogde vijgen en hout. De smaak is rond en zacht met een lange afdronk.
-
De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. LBV wijnen blijven langer op vat dan Vintage Ports, maar zijn wel ports van ��n oogstjaar. LBV's worden gebotteld tussen het 4e en 6e jaar na de oogst. LBV is een offici�le en gecontroleerde aanduiding. Net als bij Colheita moet bij LBV het oogstjaar �n het jaar van botteling op het etiket vermeld staan. LBV's zijn volle en krachtige ports die bij botteling op dronk zijn. Ze kunnen weliswaar enkele jaren op fles bewaard worden, maar zullen niet in kwaliteit toenemen. Diepe robijnrode kleur. Met aroma�s rood fruit, jam, zwarte bessen en cacao. Vol en rond met een frisse finish.