-
Neus: Rijp zwart fruit met lichte vanilletoets. Mond: Dit is één van mijn absolute toppers qua prijs-kwaliteit uit 2014. Deze cru heeft een magnifieke zachte en rijpe aanzet, een mooie structuur die heel goed gevuld is met rijpe, elegante en verfijnde zwarte fruitsmaken. Ook de afdronk zit vol van het zachte, rijpe fruit en heeft ook een tikje reglisse. Het geheel is zo mooi, dat het vraagt naar nog een slokje. Het is opmerkelijk hoe mooi de St. Estèphe wijnen zijn dit jaar.
-
Na de eerste vergisting vindt de tweede vergisting van champagne plaats in de fles. De wijn heeft na de eerste vergisting nog geen bubbeltjes en wordt in de fles gestopt samen met gistcellen en suiker. Hierdoor begint de tweede vergisting die ongeveer 3 weken duurt, de suikers worden omgezet in alcohol en koolzuur. Daarna hebben de gistcellen nog steeds een functie genaamd �autolyse� waarbij de dode gistcellen in contact zijn met de champagne. Dit effect geeft het aroma van vers brood. De Castellane Champagnes rijpen voor 24 maanden op fles.
-
Intens goudgele kleur, een aanhoudende subtiele stroom van kleine bubbels ontstijgen uit het glas omhoog. De geur is zeer complex met een subiel parfum van bloemen, korstdeeg, vanille, wit fruit en kruiden. Door het langdurig verblijf in de kelders heeft de smaak zich mooi ontwikkeld waarin het hout prachtig is geïntegreerd met het fruit. Zeer indrukwekkende wijn met een langdurige afdronk.
-
Als je lijdt aan slapeloosheid is het wellicht een idee om eerst een flesje Insomnia soldaat te maken. De kans dat je na de prestigewijn van Emil Bauer in uiterst prettige staat in dromenland belandt is groot. De Insomnia is een verrassend mooie Sauvignon Blanc met houtrijping. Complexe wijn met aroma's van citrusfruit, bloemen, kruisbessen en honing. Licht vettig in de mond, maar er is genoeg frisheid. Lange finale.
-
Xyauyù Kioke heeft een diepe robijnrode, heldere kleur en geen schuimkraag. De geuren bevatten subtiele tonen van bessen, dadels en karamel, met een vleugje wierook. Bij het nippen komen de houtachtige en frisse tonen van de bessen naar voren, gecombineerd met een prachtig delicaat van harsachtige accenten en een vleugje umami. De afdronk is kruidachtig.