-
Na de eerste vergisting vindt de tweede vergisting van champagne plaats in de fles. De wijn heeft na de eerste vergisting nog geen bubbeltjes en wordt in de fles gestopt samen met gistcellen en suiker. Hierdoor begint de tweede vergisting die ongeveer 3 weken duurt, de suikers worden omgezet in alcohol en koolzuur. Daarna hebben de gistcellen nog steeds een functie genaamd �autolyse� waarbij de dode gistcellen in contact zijn met de champagne. Dit effect geeft het aroma van vers brood. De Castellane Champagnes rijpen voor 24 maanden op fles.
-
Intens goudgele kleur, een aanhoudende subtiele stroom van kleine bubbels ontstijgen uit het glas omhoog. De geur is zeer complex met een subiel parfum van bloemen, korstdeeg, vanille, wit fruit en kruiden. Door het langdurig verblijf in de kelders heeft de smaak zich mooi ontwikkeld waarin het hout prachtig is geïntegreerd met het fruit. Zeer indrukwekkende wijn met een langdurige afdronk.
-
Xyauyù Kioke heeft een diepe robijnrode, heldere kleur en geen schuimkraag. De geuren bevatten subtiele tonen van bessen, dadels en karamel, met een vleugje wierook. Bij het nippen komen de houtachtige en frisse tonen van de bessen naar voren, gecombineerd met een prachtig delicaat van harsachtige accenten en een vleugje umami. De afdronk is kruidachtig.
-
De smaak is complex, vol donker rijp fruit (pruimen en bessen), kruiden en chocolade. De frisse zuren en sappige tannines zorgen ervoor dat deze wijn mooi in balans is. Al dit fruitgeweld wordt ondersteund door frisse zuren en sappige rijpe tannines. Deze wijn is op aanvraag en zeer beperkt leverbaar.