-
De van oorsprong Bourgondische pinot noir voelt zich helemaal thuis in dit stukje van Zuid-Frankrijk. Deze wijn heeft een framboosrode kleur. In de neus lekker kersenfruit, naast een vleug zwoele kruiderij. De smaak is mondvullend en licht, onthult steeds meer rood fruit, ondersteund door fijne tannines.
-
Een dieprode wijn met in de neus tonen van munt, donkere chocolade en tabak, welke worden aangevuld met typische aroma�s van de Maipo Andes-vallei: kruiden en grafiet. De smaak is zacht, elegant en geconcentreerd, waarin aardse tonen en zwart fruit naar voren komen. Een lange, kruidige afdronk vol donker fruit.
-
Een dieprode wijn met in de neus tonen van munt, donkere chocolade en tabak, welke worden aangevuld met typische aroma�s van de Maipo Andes-vallei: kruiden en grafiet. De smaak is zacht, elegant en geconcentreerd, waarin aardse tonen en zwart fruit naar voren komen. Een lange, kruidige afdronk vol donker fruit.
-
Kersenrood van kleur met behoud van violette tonen. De neus is complex en benadrukt zwart fruit en bloemige, Balsamico- en scrub-tonen. Het roept sterk de typischheid van het gebied op door zijn bloemige tonen levendige zuurgraad, het resultaat van de hoogte waarop deze oude wijngaarden zich bevinden tussen de bergen van het Castiliaanse plateau.
-
De kleine broer van de Amarone. Deze wijn biedt in de geur mooie frisse en fruitige tonen van rode en zwarte kersen. De smaak is eveneens rijk aan deze heerlijke fruitigheden en eindigt met een verfrissende afdronk. Drink dit kleine broertje vooral licht gekoeld dan zal hij zeker niet teleurstellen.
-
Vroeg in de ochtend, het meest koele moment van de dag, worden de druiven met de hand geplukt om zoveel mogelijk frisheid in de druif te bewaren. De neus verrijkt zich met een boeket van rijp rood fruit met tonen van peper, vanille en Mediterrane kruiden. De smaak is zeer geconcentreerd met rijke aroma�s van drop en klein zwart fruit gevolgd door een aangenaam filmende afdronk die lang nablijft.
-
Intens robijnrode kleur. Fruitige elementen maken zich los in het glas van bosbessen en kersen maar ook kruidige tonen van amandel en zoethout. In de smaak ervaart men een stevig mondgevoel met frisse fruittonen en een zachte tanninestructuur. In de lange afdronk een zeer aangenaam smakend bittertje.
-
Voor het oog is de wijn gekleurd - aanvankelijk karmozijnrood, daarna met de jaren overgaand in de richting van donkere robijn. In de neus biedt het aanvankelijk een mand met klein rood en zwart fruit (aardbei, kers, zwarte bes, bosbes) dat later evolueert naar gekookte pruimen, peperige tonen en tonen van dier, kreupelhout, mos en paddenstoel. Het is levendig en gestructureerd in de mond met een goed afgeronde en soepele ruggengraat. Tannines en fruit gaan hand in hand. Deze wijn heeft volume en vruchtvlees.
-
Intens rode kleur, met in de neus tonen van munt, chocolade en laurier. De smaak is zowel geconcentreerd als zacht, met zijdezachte en aanhoudende tannines en een lange afdronk. Na de handmatige oogst worden de druiven van de Cabernet Sauvignon en Carmen�re afzonderlijk gefermenteerd, in roestvrijstalen tanks of in Franse eikenhouten vaten. De koude maceratie voorafgaand aan de gisting duurde drie tot vijf dagen en was bedoeld om de aromatische componenten van de druiven volledig te benutten. Na de gisting rijpt de wijn voor 12 maanden in grote, Franse eikenhouten vaten (225 liter), daarna nog eens 12 maanden op fles.
-
Diep paarsrode kleur kleurt het glas. Een elegante en complexe geur van pruimen, zwarte- en rode bessen met verfijnde kruiden en houttoets. Het volle rijpe fruit in de smaak is zeer verleidelijk en worden ondersteund door aangename zachte tannines. De afdronk is lang en intens dankzij de houtrijping met tonen van mokka en vanille.
-
De druiven worden met de hand geplukt en zijn afkomstig van tien jaar oude stokken. Na fermentatie ondergaat 50% van de cuv�e zes maanden lang een houtrijping op Franse eiken vaten. Een intrigerende paarsrode kleur straalt uit het glas. De geur is intens dankzij aroma's van rood fruit met peper en cassis. Stevige structuur, ronde tannines met vanille en zwaar getoaste tonen.
-
Neus: Rijp zwart fruit met lichte vanilletoets. Mond: Dit is één van mijn absolute toppers qua prijs-kwaliteit uit 2014. Deze cru heeft een magnifieke zachte en rijpe aanzet, een mooie structuur die heel goed gevuld is met rijpe, elegante en verfijnde zwarte fruitsmaken. Ook de afdronk zit vol van het zachte, rijpe fruit en heeft ook een tikje reglisse. Het geheel is zo mooi, dat het vraagt naar nog een slokje. Het is opmerkelijk hoe mooi de St. Estèphe wijnen zijn dit jaar.
-
Diepe, intense en heldere robijnrode kleur. Mooie tonen van zwart rijp fruit, vermengd met delicate aroma's van koffie, zwarte peper, kokosnoot en drop. Romige, zachte en vriendelijke wijn met fijne tannines, een goede complexiteit en een uitgebalanceerde zuurgraad. De rijping in Franse vaten geeft de wijn een extra complexiteit en elegantie.
-
Indringende aroma’ s van rijp fruit zoals gedroogde pruimen, zwarte- en blauwe bessen. Het boeket wordt verder verrijkt met gekonfijt fruit, chocolade, vanille en geroosterde hazelnoten. In de rijke smaak zijn de tannines perfect geïntegreerd en perfect in balans met de frisse elementen waardoor de wijn zeer complex wordt.
-
De druiven worden vroeg in de ochtend met de hand geoogst en apart gevinifieerd. De wijn heeft een intense en complexe geur van zondoorstoofde kersen, gedroogde pruimen, chocolade en vanille. De smaak is vol en soepel met plezierige aroma�s van zeer rijp fruit en kruiden, balsamico en een hint van amandelen.
-
Dieprode kleur met aroma�s pruimenjam, tabak en eennuance van zoethout. Volle harmonieuze smaak in de mond. Na de oogst ondergaan de druiven het inwekingproces van de schillen, dit gebeurt onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden op rvs tanks voor 2 weken. Na het vergistingproces rijpt de wijn voor 24 maanden op eikenhouten fusten van Franse origine.
-
ACTIE: Bij aankoop van �35,- of meer aan Borsao wijnen ontvangt u een Jamon Serrano 24mnd t.w.v. �8,99 gratis. Hier excelleert de grenache van de oude stokken. De wijn krijgt een houtlagering deels op eikenhouten vaten. Intens kersenrode kleur. Met een bouquet van rijp fruit en specerijen. De smaak is levendig en mooi in balans.
-
Dieprode kleur in het glas, met kenmerkende aroma�s van de Maipo vallei: munt en groene kruiden. Deze frisse aroma�s worden aangevuld door geuren van tabak, rood fruit en kers. De wijn is stevig, zacht, gebalanceerd en heeft een lange en sappige afdronk. Na de handmatige oogst worden de druiven in kleine groepen gefermenteerd, om zo zachte en elegante tannines in de wijn te cre�ren. De malolactische gisting vindt plaats in eikenhouten vaten, waarna de wijn nog 6-8 maanden rijpt in Franse eikenhouten vaten.
-
Een wijn met een rood-paarse kleur. In de neus geuren van donker fruit zoals bosbessen en bramen. De smaak is soepel, vol, aanhoudend en wordt gekenmerkt door aangename tannines. De druiven voor deze wijn komen van vier verschillende percelen. Na de handmatige oogst worden de druiven van Cabernet Franc en de Carmen�re afzonderlijk gegist in roestvrijstalen tanks en Franse eikenhouten vaten. De koude maceratie voorafgaand aan de gisting (3-5 dagen) is bedoeld om de aromatische componenten van de druiven volledig te benutten. Na de fermentatie, waarbij uitsluitend spontane gisten worden gebruikt, rijpt de wijn voor 14 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten.
-
De smaak is complex, vol donker rijp fruit (pruimen en bessen), kruiden en chocolade. De frisse zuren en sappige tannines zorgen ervoor dat deze wijn mooi in balans is. Al dit fruitgeweld wordt ondersteund door frisse zuren en sappige rijpe tannines. Deze wijn is op aanvraag en zeer beperkt leverbaar.