-
Vroeg in de ochtend, het meest koele moment van de dag, worden de druiven met de hand geplukt om zoveel mogelijk frisheid in de druif te bewaren. De neus verrijkt zich met een boeket van rijp rood fruit met tonen van peper, vanille en Mediterrane kruiden. De smaak is zeer geconcentreerd met rijke aroma�s van drop en klein zwart fruit gevolgd door een aangenaam filmende afdronk die lang nablijft.
-
De druiven worden vroeg in de ochtend met de hand geoogst en apart gevinifieerd. De wijn heeft een intense en complexe geur van zondoorstoofde kersen, gedroogde pruimen, chocolade en vanille. De smaak is vol en soepel met plezierige aroma�s van zeer rijp fruit en kruiden, balsamico en een hint van amandelen.
-
Deze cuvée kenmerkt zich door de fruitige expressie van de druiven, rood fruit en zwarte bessen. Gerijpt in tanks en heeft daarom zeer zachte volle romige tannines, die geven de wijn een fluwelige indruk. Ook komt het fruit terug in de afdronk. De kracht van de wijn zit hem in het concentraat. Makkelijk maar niet vrijblijvend.
-
De druiven voor de Lugana Prestige komen van de rijpe Turbiana-wijngaarden, het belangrijkste gebied rondom het CàMaiol landgoed. De delicate, pittige smaakt komt door de zachte persing en fermentatie in RVS tanks. Na een korte rijping in de fles komt de fles op de markt. Strogeel van kleur met gouden reflecties. Fris in de neus met groene appel, limoen, witte peper, en wilde tijm. Aangenaam en zacht in de mond, evenwichtig met een minerale afdronk.
-
Door de korte schilweking verkrijgt deze port haar ros� kleur. De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. Diep ros� van kleur. Intens van geur met tonen van frambozen, aardbeien en snoepjes. Vol en zacht met een zoete toets.
-
De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. De Special Reserve is een bijzondere selectie van verschillende vaten Tawny port met een gemiddelde leeftijd van zeven jaar. De Special Reserve wordt niet gefilterd en onderstreept het belang van Tawny port binnen Calem Porto. De port is voller en intenser dan de meer toegankelijke Fine Tawny en biedt meer fruit dan in de notige 10 Years Old Tawny Port.
-
De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. LBV wijnen blijven langer op vat dan Vintage Ports, maar zijn wel ports van ��n oogstjaar. LBV's worden gebotteld tussen het 4e en 6e jaar na de oogst. LBV is een offici�le en gecontroleerde aanduiding. Net als bij Colheita moet bij LBV het oogstjaar �n het jaar van botteling op het etiket vermeld staan. LBV's zijn volle en krachtige ports die bij botteling op dronk zijn. Ze kunnen weliswaar enkele jaren op fles bewaard worden, maar zullen niet in kwaliteit toenemen. Diepe robijnrode kleur. Met aroma�s rood fruit, jam, zwarte bessen en cacao. Vol en rond met een frisse finish.