-
De uitlopers van de Mont Ventoux zorgt voor een verkoelende factor in de druiven en dit staat garant voor een fruitig karakter. De wijn is een optimale presentatie van de huidige trend in rosé stijlen; vol, soepel, fruitig en licht kruidig. Dit smaakt naar meer! Druivenrassen: Cinsault 50%, Grenache 40%, Syrah 10%
-
Inktzwart en ondoorzichtig van kleur. Zeer opmerkelijk is de enorme diepgang en complexiteit in de neus met zwarte bessen, rijpe zwarte kersen, gedroogde pruimen en specerijen. Fruit voert de boventoon, voorbeeldige balans met een rijke smaak in fruit, sap, ronde tannines en fraaie zuren en waarin het houtgebruik subtiel aanwezig is. Indrukwekkend lange finale.
-
Tweede wijn van Ch�teau Adaugusta. Een wijn met een veelbelovende fruitige neus van bramen, zwarte bessen en kersen. Dankzij de speciale behandeling van rijping op eikenhout heeft de wijn zijn mooie balans gekregen en zijn de tannines heerlijk zacht geworden. De wijn heeft een lange fruitige afdronk met een vleugje vanille.
-
rachtig goudgele kleur met zeer subtiele en fijne bubbels. Complexe geur van appels met wat geroosterd brood en caramel. De smaak is eveneens complex maar vooral een mineralige stijl met citrusfruit, pruim en appel. Het gebruik van eikenhouten vaten maakt de wijn elegant met veel spanning doch wel jong en fris. De afdronk is rijk en verrassend door tonen van gebrande nootjes en broodgist. Een geweldige topwijn om solo van te genieten of als begeleider van verfijnde amuses.
-
Na de eerste vergisting vindt de tweede vergisting van champagne plaats in de fles. De wijn heeft na de eerste vergisting nog geen bubbeltjes en wordt in de fles gestopt samen met gistcellen en suiker. Hierdoor begint de tweede vergisting die ongeveer 3 weken duurt, de suikers worden omgezet in alcohol en koolzuur. Daarna hebben de gistcellen nog steeds een functie genaamd �autolyse� waarbij de dode gistcellen in contact zijn met de champagne. Dit effect geeft het aroma van vers brood. De Castellane Champagnes rijpen voor 24 maanden op fles.