-
De druiven vergisten in druktanks tot het gewenste alcohol 5% heeft bereikt (parzialmento fermentato). Vervolgens wordt de gisting gestopt door te koelen naar 0�C waarna een strenge filtratie plaatsvindt. Onder druk wordt de wijn gebotteld waardoor de wijn licht mousserend blijft in de fles. De roze kleur wordt geleverd door de blauwe druif brachetto en levert ook de aroma�s van aardbeien en frambozen. De moscato druif levert de herkenbare muskaat en abrikoos aroma�s. De smaak is lieflijk, boeiend sappig en aangenaam zoet.
-
De druiven vergisten in druktanks tot het gewenste alcohol 5% heeft bereikt (parzialmento fermentato). Vervolgens wordt de gisting gestopt door te koelen naar 0°C waarna een strenge filtratie plaatsvindt. Onder druk wordt de wijn gebotteld waardoor de wijn licht mousserend blijft in de fles. De wijn biedt het typische kenmerk van muskaat met overrijpe appel en abrikoos. De smaak is mild en vriendelijk met een aangename frisheid in de afdronk.
-
Moscato druiven worden in Piemonte voor 99% gebruikt om de zoete Moscato d’Asti wijn mee te maken. Elio bewijst dat het toevoegen van 20% Moscato druiven een waardevolle aanvulling is op de smaken van Chardonnay. Deze wijn smaakt naar exotisch fruit, perzik, salie en honing. Deze wijn kan je zeker nog 5 jaar bewaren en dan komen meer minerale en gedroogd fruit tonen naar voren.oortreffelijke wijnen in een moderne stijl.