-
Kenmerken van het VIN SANTO Chianti Classico DOCG - Occhio di Pernice. Het is een geladen amber kleur met intense reflecties. De geur is rijk en geconcentreerd, in het bijzonder complex met gekonfijte rode vruchten aroma's. De smaak is vol, harmonisch en complex met een lange persistentie, maar het is vooral een elegante wijn met een zeer goede balans tussen zuren en suikers.
-
Voor het oog is de wijn gekleurd - aanvankelijk karmozijnrood, daarna met de jaren overgaand in de richting van donkere robijn. In de neus biedt het aanvankelijk een mand met klein rood en zwart fruit (aardbei, kers, zwarte bes, bosbes) dat later evolueert naar gekookte pruimen, peperige tonen en tonen van dier, kreupelhout, mos en paddenstoel. Het is levendig en gestructureerd in de mond met een goed afgeronde en soepele ruggengraat. Tannines en fruit gaan hand in hand. Deze wijn heeft volume en vruchtvlees.
-
Indringende aroma� s van rijp fruit zoals gedroogde pruimen, zwarte- en blauwe bessen. Het boeket wordt verder verrijkt met gekonfijt fruit, chocolade, vanille en geroosterde hazelnoten. In de rijke smaak zijn de tannines perfect ge�ntegreerd en perfect in balans met de frisse elementen waardoor de wijn zeer complex wordt.
-
De aroma�s van deze wijn zijn zeer krachtig maar ook zeer verfijnd. Frisse elementen van citrus- en witfruit worden even later ingehaald door de volle aroma�s van boter en vanille. Een rijke smaak waar het fruit voorop staat, met een vettige structuur en een lichte toon van boterbabbelaars. Een uitstekende balans met een intens lange afdronk.
-
Niet op voorraadDe 'Cuba Turquino Lavado' is een Single Origin bestaande uit 100% arabica bonen.
-
Een wijn met een rood-paarse kleur. In de neus geuren van donker fruit zoals bosbessen en bramen. De smaak is soepel, vol, aanhoudend en wordt gekenmerkt door aangename tannines. De druiven voor deze wijn komen van vier verschillende percelen. Na de handmatige oogst worden de druiven van Cabernet Franc en de Carmen�re afzonderlijk gegist in roestvrijstalen tanks en Franse eikenhouten vaten. De koude maceratie voorafgaand aan de gisting (3-5 dagen) is bedoeld om de aromatische componenten van de druiven volledig te benutten. Na de fermentatie, waarbij uitsluitend spontane gisten worden gebruikt, rijpt de wijn voor 14 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten.
-
Jasper Raats is van mening dat Sauvignon Blanc pas optimaal toch zijn recht komt als deze wat later dan gebruikelijk wordt geoogst. De Driefontein Blanc is een 100% Sauvignon Blanc, maar het wordt niet op het label vermeld, omdat de stijl a-typisch Sauvignon Blanc is. Exotische tonen en lichte houtopvoeding maken deze wijn een uniek.