-
De sterwijn van het wijnhuis worden gemaakt onder de Estelar Private Collection range. Deze wijn brengt het beste uit het Chileense terroir naar boven. Met zijn donker paarsrode kleur, tonenen van cassis, Frans eikenhout en een lange afdronk is dit de perfecte begeleider bij Picanha, Tomahawk of Dry aged entrecote.
-
De sterwijn van het wijnhuis worden gemaakt onder de Estelar Private Collection range. Deze wijn brengt het beste uit het Chileense terroir naar boven. Met zijn donker paarsrode kleur, tonenen van cassis, Frans eikenhout en een lange afdronk is dit de perfecte begeleider bij Picanha, Tomahawk of Dry aged entrecote.
-
Door de korte schilweking verkrijgt deze port haar ros� kleur. De druiven vergisten kort waarna er �Aquardente� wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit �vuur water�. Deze neutrale alcohol be�nvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. Diep ros� van kleur. Intens van geur met tonen van frambozen, aardbeien en snoepjes. Vol en zacht met een zoete toets.
-
Intens robijnrode kleur. Fruitige elementen maken zich los in het glas van bosbessen en kersen maar ook kruidige tonen van amandel en zoethout. In de smaak ervaart men een stevig mondgevoel met frisse fruittonen en een zachte tanninestructuur. In de lange afdronk een zeer aangenaam smakend bittertje.
-
Intens rode kleur, met in de neus tonen van munt, chocolade en laurier. De smaak is zowel geconcentreerd als zacht, met zijdezachte en aanhoudende tannines en een lange afdronk. Na de handmatige oogst worden de druiven van de Cabernet Sauvignon en Carmen�re afzonderlijk gefermenteerd, in roestvrijstalen tanks of in Franse eikenhouten vaten. De koude maceratie voorafgaand aan de gisting duurde drie tot vijf dagen en was bedoeld om de aromatische componenten van de druiven volledig te benutten. Na de gisting rijpt de wijn voor 12 maanden in grote, Franse eikenhouten vaten (225 liter), daarna nog eens 12 maanden op fles.
-
Moscato druiven worden in Piemonte voor 99% gebruikt om de zoete Moscato d’Asti wijn mee te maken. Elio bewijst dat het toevoegen van 20% Moscato druiven een waardevolle aanvulling is op de smaken van Chardonnay. Deze wijn smaakt naar exotisch fruit, perzik, salie en honing. Deze wijn kan je zeker nog 5 jaar bewaren en dan komen meer minerale en gedroogd fruit tonen naar voren.oortreffelijke wijnen in een moderne stijl.