-
Moscato druiven worden in Piemonte voor 99% gebruikt om de zoete Moscato d’Asti wijn mee te maken. Elio bewijst dat het toevoegen van 20% Moscato druiven een waardevolle aanvulling is op de smaken van Chardonnay. Deze wijn smaakt naar exotisch fruit, perzik, salie en honing. Deze wijn kan je zeker nog 5 jaar bewaren en dan komen meer minerale en gedroogd fruit tonen naar voren.oortreffelijke wijnen in een moderne stijl.
-
De Criseo Bolgheri Bianco DOC van Podere Guado al Melo glanst helder goudgeel in het glas. Elegant en helder in de neus, met aroma's van witte bloemen, citrusfruit, kruiden, een vleugje honing en zoet geel fruit. De minerale smaken ontwikkelen zich meer en meer met de jaren. Het gehemelte is vol, fris, perfect in balans tussen zuurgraad en structuur, warm en rond. De afdronk is lang, fruitig en aanhoudend.
-
Helderberg, de regio waar deze wijn gemaakt wordt, is het koelere gedeelte van Stellenbosch en daar wordt Syrah verbouwd die qua stijl meer lijkt op een noordelijke Rhône, dan op een nieuwe wereld Syrah/Shiraz. Met aroma's van zwart fruit en roze peper, en in de smaak een rijke structuur, past deze wijn perfect bij lamsvlees en wildgerechten.
-
De druiven voor de Lugana Prestige komen van de rijpe Turbiana-wijngaarden, het belangrijkste gebied rondom het CàMaiol landgoed. De delicate, pittige smaakt komt door de zachte persing en fermentatie in RVS tanks. Na een korte rijping in de fles komt de fles op de markt. Strogeel van kleur met gouden reflecties. Fris in de neus met groene appel, limoen, witte peper, en wilde tijm. Aangenaam en zacht in de mond, evenwichtig met een minerale afdronk.